En fortælling om to stolte håndværkere

- Og deres passion for at skabe tidsløse møbler vha. massive planker, rå jern og god gammeldags håndkraft.

Gert og Mogens

En hyldest til håndværkets kunst i en ny og spændende branche
Eventyret om DePino begyndte i sommeren 2014 da snedkeren Gert fik til opgave at fremstille plankeborde til sine børn. Undervejs fik Gert øjnene op for, hvordan hans passion for arbejde med træ kunne benyttes til at skabe plankemøbler, som ikke alene er smukke og æstetiske, men som er produktet af hans mange årtiers erfaring samt forståelse for træ og hvordan det skal behandles for at skabe håndlavede og holdbare produkter. Det blev således til hans mission, at viderebringe håndværkets kunst inden for skabelsen af plankeborde til en retfærdig pris, hvor der stadig kæles for materialerne og møblerne ned til mindste detalje.

Snedkeren Gert voksede op på en gård i den nordjyske muld og har siden barnsben elsket at arbejde med træ, og været fokuseret på (samt opdraget til) at "gøre ting ordenligt". Han er derfor modstander af halve løsninger, og så lægger han en stor ære i at tilfredsstille kundernes ønsker.
Gerts arbejde starter allerede ved udvælgelsen af plankerne, hvor han nøje håndplukker de, som han finder værdige. Efter indkøb af planker har han ansvaret for at give bordets overflade liv og at kæle for detaljerne. Hans arbejde består typisk af, at skære plankerne i mål for efterfølgende at høvle, grovslibe, finpudse, give plankerne farve og som prikken over i'et; at forsejle farven og styrke plankerne ved lakering, eller oliering, med et silkemat-finish. Det er naturligvis en oversimplificering, da der er mange, mange små detaljer, som Gert kæmper med på hvert enkelt bord for at det kan blive helt perfekt.

Med sine mange års erfaring ved han præcis hvad der skal til for, at realisere kundernes drømme på samme tid med at skabe plankemøbler som kan holde i årevis.

Smeden Mogens har ansvaret for at fremstille alle DePinos komponenter i jern. Vha. rå smedejern, og et sæt særdeles grove hænder, er han skaberen af DePinos smukke bordben, tillægsplade-systemer, hyldeknægte mm.. Mogens er, ligesom Gert, en hårdtarbejdende og stolt håndværker, der med et helt liv inden for smedefaget ikke blot er mester i at svejse, men er i besiddelse af den viden som skal til for, at fremstille stabile produkter i jern, der kan holde i en levealder.
I samarbejde med Gert speciallaver han alle jern-delene til plankebordene, så de passer til hvert enkelt unikke plankebord.

Takket være disse dygtige håndværkere, og deres fremragende samarbejdsevner, kan DePino tilbyde plankeborde i den lækreste danske kvalitet.

'Værkstedet'

På værkstedet i Hjørring står Gert og Mogens til dagligt og kæmper for at realisere drømmebordene. Her puster de sjæl i plankerne samt jernet, og fremstiller på poetisk vis hvert enkelt unikke bord.

Dit hjem er personligt, og det samme kan vi garantere at dit nye plankebord bliver.
Hvert enkelt plankebord har sin egen fortælling, og du bliver en del af at give plankebordet dets sjæl og gøre det til en del af din familie.


Alle plankebordene bliver skabt forskelligt

- Og får tildelt hver deres personlighed. Sådan er det ganske enkelt nødt til at være, da selv hver eneste planke har sit eget særprægede udseende. Det er derfor med respekt for træets naturlige udtryk, at Gert og Mogens skaber plankebordene, og tilfører dem dit design, som bl.a. afgør hvilken nuance Gert giver plankerne, eller hvordan Mogens smeder bordbenene.

En fortælling om dig

Et møbel fra DePino er ikke blot et møbel. Det er et udtryk for personen eller familien, som har valgt det. Når gæster bydes velkommen i dit hjem, eller hvorend møblet er placeret, fortæller det om et fornuftig valg baseret på dejlige materialer, godt stilrent håndværk og bæredygtighed. Hos DePino designer du desuden selv dit plankebord, og møblet bliver således til en manifestation af dig eller din families personlighed og kreative ånd.

Historien slutter ikke her

Hos DePino er vi faktisk blot en brøkdel af fortællingen om dit nye plankebord. Det rigtige eventyr starter først når du modtager bordet. Hvor skal det stå, og hvordan skal det pyntes? - Er nogle af de første overvejelser. Men vigtigst er selvfølgelig de mange hyggelige stunder, som plankebordet i fremtiden vil blive det perfekte samlingspunkt for. Snart vil du, og dine kære, opleve den enestående charme, som et dejligt massivt plankebord tilfører dit hjem.


Skal Gert og Mogens have æren af at fremstille dit nye møbel?


Design dit plankebord nu